woensdag 17 maart 2010

Kaarthanger van het kaartcafe.

Gisteren was het weer kaartcafe. In deze online workshop hebben we deze kaarthanger gemaakt. Vanmorgen heb ik de geboortehanger nog gemaakt voor een kennis van mij die een dochtertje heeft gekregen. De stempelafdrukjes zijn ingekleurd met aquarelkrijt. Daar was ik gisterochtend zoet mee, je haalt het met een nat penseeltje van het krijtje af. Het is toch weer een andere techniek dan het werken met aquarelpotloden. Het vergt een vastere hand, maar voor grotere oppervlakken vind ik het wel leuk. Ook heb ik af en toe mijn quickquts tang weer in mijn handen. Daarmee zijn de hartjes en de vlinders gemaakt.

Receptenblad

Binnerkort is het juffen en meestersdag op de school voor mijn kids. Voor de twee juffen van mijn zoon moest een receptenblad gemaakt worden. Ik heb me lekker uitgeleefd hierop. Kijk maar.

dinsdag 2 maart 2010

sketch februari

Voor de sketch uitwerking bij de scrappelaars heb ik deze LO gemaakt met de carnavalsfoto's van Roan en Eline. Deze zijn geprint op cardstock, mijn inktpatroon van de photosmart geeft korrelige foto's en zo zie je dat minder. Verder design papier van Cosmo Crikcet, rood cardstock en handgeschept papier gebruikt. De glitterbloemen zijn van de zeeman.

Mijn andere hobby...

Sinds een kleine twee jaar heb ik er ook nog een hobby bij...die jullie net zien op deze blog maar hij is er wel degelijk. Ik doe aan creatief schrijven. In het voorjaar van 2008 kocht ik het boekje 'dagboek als spiegel' van Christine de Vries. Daarin staan allerlei schijfvormen en inspiratie die je kunt gebruiken bij het schrijven in je dagboek. Ik schrijf al heel lang in dagboeken. Het begon met agenda's bij houden, kort en bondig. 4 regels per dag, eerst van mezelf en later ook van de kinderen. Maar nu zijn het gebonden dagboeken. Ik schrijf echt heel veel, ook Julia's* leven heb ik beschreven in dagboekvorm. Dat is geprint en ingebonden, een dierbaar bezit. Haar leven beschrijven was voor mij een vorm van rouwtherapie.
Alles wat ik schrijf blijft nu bij mij, maar zo laat ik later iets na aan mijn dierbaren. Waar ik vorig jaar in oktober mee begonnen ben is mijn Levenskunstboek. Dat boek schrijf ik met behulp van het levenskunstspel van Anky Floris. Het levenskunstspel bestaat uit 52 kaarten met elk een verschillend thema, daar bij worden je 3 vragen gesteld. Waar je dus antwoord op kunt geven. Bij elk onderwerp maak ik een passende LO met een  foto, heel simpel want de nadruk ligt hier op het schrijven. Ik zou heel erg graag het schrijven wat meer willen uitdragen, maar ik weet nog niet zo goed hoe ik dat moet aanpakken. Maar dat komt denk ik nog wel...Het Levenskunstboek is niet een boek zoals een fotoboek waar je bij mij even in kunt gaan bladeren. De teksten zijn heel treffend voor wat ik nu meemaak en hoe ik nu in het leven sta...
Je kunt een hoop van je af schrijven, maar je kunt ook dingen naar je toe proberen te schrijven. Visualisatie op papier...