vrijdag 27 mei 2011

Wat een kliederboel...(over de workshop papier scheppen).

Gisteren was het zover, de workshop papier scheppen. Gelukkig mochten we kliederen, want het is een natte bedoening met papierpulp, water, sponsen en natte kranten en doeken. Maar dit is het resultaat. 6 handgeschepte vellen papier, roze gekleurd met verf, die andere werden iets lichter (het water met verf lekte door) en het papier met de spikkels is zo geworden door de toevoeging van theegruis uit een theezakje.
Al met al leuk om een keer gedaan te hebben...

woensdag 25 mei 2011

Nieuwe kaart...

Gisteren heb ik in het crea café, de plek waar ik online workshops kan doen deze kaart gemaakt. Het was de bedoeling dat het een giletje werd met een zakdoek erin. Die zakdoeken zijn in mijn huis niet te vinden dus ik heb er maar weer een andere/mijn eigen draai aangegeven. Kijk maar naar het resultaat.


Vanmorgen heb ik 2 gipsen afgietsels geschilderd, die moeten nog 1 week drogen voordat ik ze verder kan afwerken met patina verf. Ook nog nooit gedaan, maar anderen wel, ik ben benieuwd. Nog een weekje wachten maar. Ik heb bij deze workshop lekker kunnen kletsen met andere hobby enthousiaste dames.

Morgen ga ik een workshop papier scheppen doen, dat lijkt mij ook heel erg leuk om te doen. Helaas was er te weinig animo voor een langere cursus, maar misschien is een avond ook wel voldoende.

dinsdag 24 mei 2011

Breien met...Hooked Zpagetti

Ik had op de vrijmarkt met koninginnedag breipennen gescoord. Zo dik, mijn oma's en mijn moeder lachen mij vanuit de hemel toe. Maat 20, dat is heel dik (2 cm doorsnede). Maar ik was blij dat ik ze voor 1 euro mee kon nemen, nu kon ik weer met een nieuw projectje starten wat ik al had gespot.

Met Zpagetti wol van tricot brei je een hippe handtas. De knot wol is 1 kilo zwaar, dus dit is een thuisproject. Na 3 pennen heb ik kramp in mijn vingers, ik ben nu al iets verder dan op de foto's. Wordt vervolgd!

donderdag 19 mei 2011

Nieuwe creatie

Eindelijk afgelopen dinsdag weer eens zitten knutselen met de on-line workshop van het crea cafe. Dit is een label kaart. Dit keer een geen roze papier genomen, maar lichtblauw van Bo Bunny en natuurlijk zit er wel een magnolia stempelafdrukje op.