zondag 14 november 2010

Pimp je Pepernoten...

Aangezien je vanaf vandaag nog zeker 3 weken pepernoten moet eten is hier een simpel recept om ze te pimpen.

Nodig: 1 reep pure of melk chocolade van 100 gram,
200 gram pepernoten
2 theelepels cacao poeder voor de truffelnoten
2 theelepels chocolade strooisel, gemixte hagelslag (Hema)
2 theelepels musket (gekleurde balletjes, Baukje)
Bakpapier op een groot dienblad.

Smelt 2/3 van de chocolade in de magnetron, au bain marie of in een chocoladefondue stelletje.
Als dit gesmolten is roer je de resterende chocolade er door heen, zo zal hij mooi hard gaan worden bij het drogen. Doe een handje pepernoten in de chocolade. Ze hoeven niet helemaal bedekt ze zijn. Spreid ze uit op het bakpapier. Bestrooi ze met een topping naar keuze, bestrooi de pepernoten met de cacao door een theezeefje! Ga door tot de chocolade op is. Laat alles in twee uur hard worden op een koele plek, maar niet in de koelkast.

Geen opmerkingen: